Ukrajinci osvojili Eurosong / Zelenski slavi pobjedu: 'Dat ćemo sve od sebe da jednog dana ugostimo Euroviziju u Mariupolju'

Image
Foto: Ukrainian Presidential Press Office via AP

Napisao je i da je siguran da njihova pobjeda protiv neprijatelja nije daleko

15.5.2022.
8:08
Ukrainian Presidential Press Office via AP
VOYO logo

Ukrajina je pobijedila sinoćEurosongu, a ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij obećao je dati sve od sebe da Ukrajina bude domaćin idućeg Eurosonga.

Pobjednik natjecanja tradicionalno je domaćin finala sljedeće godine, ali s žestokim borbama koje su još uvijek u tijeku u Ukrajini, nije jasno gdje će se održati 2023.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naša hrabrost zadivila je svijet, naša glazba osvaja Europu! Sljedeće godine Ukrajina će biti domaćin Eurovizije. Po treći put u svojoj povijesti. I vjerujem - ne posljednji. Dat ćemo sve od sebe da jednog dana ugostimo sudionike i goste Eurovizije u ukrajinskom Mariupolju. Slobodno, mirno, obnovljeno! Hvala svima koji su glasali za nas. Siguran sam da naša pobjeda protiv neprijatelja nije daleko. Slava Ukrajini", objavio je Zelenskij.

Zahvalio se Kalusha Orchestri na pobjedi i svima koji su glasali za Ukrajinu. Podsjetimo, Kalush Orchestra pobijedio je pjesmom "Stefania". Ukrajina je bila tek četvrta nakon glasanja nacionalnih stručnih žirija, ali je osvojila uvjerljivo najviše glasova publike što joj je u konačnici donijelo pobjedu s ukupno 631 bodom. "Molim, pomozite Ukrajini i Mariupolju! Pomozite Azovstalju", zavapio je pjevač benda Oleh Psiuk nakon nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je na Twitteru sugerirano da bi, ako Ukrajina ne može biti domaćin, Velika Britanija (koja je na drugom mjestu) trebala ponuditi domaćinstvo, ministar obrane te zemlje Ben Wallace je odgovorio: "Na ovaj ili onaj način to će biti u Ukrajini!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo