zove je - 'pocahontas' / Žestoka Trumpova kritičarka: Senatorica Warren želi se kandidirati za predsjednicu

Warren je objavila da je osnovala pripremni odbor, koji će joj omogućiti da počne prikupljati novac za kandidaturu za stranačke predizbore

31.12.2018.
21:41
VOYO logo

Američka senatorica Elizabeth Warren, liberalna političarka koja se obrušila na Wall Street i razmjenjuje uvrede s Donaldom Trumpom, postala je u ponedjeljak najistaknutija članica Demokratske stranke koja je objavila da želi biti protukandidatkinja republikanskom predsjedniku na izborima 2020. godine.

Warren je objavila da je osnovala pripremni odbor, koji će joj omogućiti da počne prikupljati novac za kandidaturu za stranačke predizbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Twitteru je objavila da će početkom 2019. objaviti odluku o tome hoće li se kandidirati.

Warren (69), senatorica iz Massachusettsa od 2013., bila je jedna od najžešćih Trumpovih kritičara tijekom predsjedničke kampanje 2016. nakon koje su nastavili razmjenjivati uvrede. Trump ju podrugljivo naziva "Pocahontas" jer ona tvrdi da ima indijanske korijene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za demokratsku nominaciju za predsjedničkog kandidata natjecat će se vjerojatno mnogi demokrati, uključujući senatore Kamalu Harris, Coreyja Bookera, Kirsten Gillibrand i bivšeg potpredsjednika Joea Bidena. Bivši gradonačelnik San Antonia Julian Castro, Obamin ministar stanovanja, također se želi kandidirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo