austrija / Životni san pretvorio se u noćnu moru! Bračni par kupio vikendicu, a onda je uslijedio šok. Stigao je račun za vodu...

Image
Foto: Pexels
Image
Foto: Pexels

Kada je nakon višemjesečnih pregovora s općinom bračnom paru stigao prijedlog da se račun umanji, umirovljenici su to odbili

14.12.2021.
8:52
Pexels
VOYO logo

Jedan bračni par je dobio račun za vodu od preko 25.000 eura za vikendicu u blizini mjesta Retz u Donjoj Austriji, javlja ORF "Bürgeranwalt".

Sigrid i Gerhard Eberstaller ostvarili su životni san u mirovini. Naime, umirovljeni par iz Beča kupio je vikendicu u blizini Retza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za stariji bračni par njihov životni san se brzo pretvorio u noćnu moru. Vikendica je 2017. godine zbog bolesti supružnika bila prazna nekoliko mjeseci, objavio je u subotu program ORF-a "Bürgeranwalt", a prenosi Fenix magazin.

Tada je pukla vodovodna cijev dok je vikendica bila prazna a to je dovelo do računa za vodu od preko 25.000 eura. Porezni savjetnik bračnog para uložio je prigovor na tu fakturu – naplata je bila “nerazumna”, odnosno nesrazmjerna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je nakon višemjesečnih pregovora s općinom starom bračnom paru stigao prijedlog da se račun umanji za 5.000 eura, umirovljenici su to odbili. “Smatram ovo ponašanje jako lošim”, rekao je Gerhard Eberstaller u emisiji ORF-a.

Par je otišao na sud. No , na sudu su imali djelomičan uspjeh. Sud je račun umanjio za 16.000 eura od ukupno 25.000 eura. No, još im ostaje 9.000 eura za platiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo