Zlostavljač životinja / Zlatni konjanički olimpijac tukao konja na treningu, odale ga snimke na društvenim mrežama. Potom se stao ispričavati

Image
Foto: YouTube/screenshot

Na jednoj snimci vidi se da zamahuje i natjerava životinju granom. Slika s druge snimke pokazuje da u ruci očito drži bič

13.2.2022.
21:56
YouTube/screenshot
VOYO logo

Novozelandski zlatni konjanički olimpijac Mark Todd doživio je najgore sramoćenje u svom životu nakon što je na TikToku objavljen video kako tuče konja.

Riječ je o čovjeku koji je osvajao zlatne medalje u Los Angelesu 1984. i u Seulu 1988., da bi ga svojedobno Međunarodna federacija konjaničkih sportova proglasila najvećim jahačem 20. stoljeća. Utoliko je bio veći šok s pojavom videa na TikToku, a potom i na YouTubeu, na kojem se vidi kako konja tuče granom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još je nejasno je li riječ o jednoj ili dvije snimke.

Na videosnimci koji je RTL.hr pronašao na potonjoj društvenoj mreži, vidi se da je konj s jahačem zastao neodlučan da zakorači u vodenu prepreku. Očito je bila riječ o treningu. U tom trenutku stariji muškarac ga tuče po stražnjici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još i prije nego je došlo do toga, vidi se da je muškarac granu već pripremio i da njome naganja konja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stručnjakinja za ovaj sport RTL.deBirgit von Bentzel, koja je odgledala videosnimku s TikToka, kaže da je, koliko ona vidi, riječ o biču. Slika skinuta s Twittera, a koju je objavio RTL.de, doista prikazuje predmet u ruci koji definitivno nije grana, a izgleda kao bič.

Sliku s te snimke možete pogledati i OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački RTL se poziva na engleske medije, prema kojima je riječ o videosnimci staroj dvije godine.

"To se apsolutno ne radi i nema baš nikakve veze s konjaničkim sportom. Usto je i savršeno kontraproduktivno, jer sljedeći put konj sigurno neće ući (u vodu). Na taj način ničemu se ne pouči. To se tako ne radi", komentirala je von Bentzel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je oko njega planetarno pukla sramota zbog zlostavljanja životinje, oglasio se i Todd isprikama zbog onoga što je učinio.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo