raspravljalo se o eutanaziji / Žrtva brutalnog silovanja preminula nakon 40 godina kome

Image
Foto: AP

Arunu Shanbaug je 27. studenoga 1973., u dobi od 26 godina, svirepo silovao čistač u bolnici. Nakon što je pala u komu nikada se nije probudila

18.5.2015.
17:50
AP
VOYO logo

Medicinska sestra iz Mumbaja koja je nakon brutalnog silovanja provela 40 godina u vegetativnom stanju, u ponedjeljak je preminula od upale pluća, priopćila je uprava bolnice King Edward Memorial Hospital u kojoj je nekada radila i doživjela teški seksualni napad.

Aruna Shanbaug, (67) posljednjih je godina bila u središtu rasprava o eutanaziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Shanbaug je 27. studenoga 1973., u dobi od 26 godina, svirepo silovao čistač u bolnici. Uz brojne ozljede koje je pretrpjela tijekom nasilnog čina, ozbiljno joj je bio oštećen mozak i ostala je paralizirana.

Nakon što je pala u komu nikada se nije probudila. Uoči silovanja i prebijanja, planirala je vjenčanje s bolničkim tehničarom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

Indijski vrhovni sud je 2011. odbacio peticiju novinara Pinkija Viranija da joj se u činu milosrđa okonča život jer postojeće stanje krši njezino "pravo na dostojanstven život". No peticija je odbačena zbog protivljenja bolničkog osoblja i sestara koji su predano skrbili o Shanbaug četiri desetljeća.

Njezin napadač osuđen je na samo sedam godina zatvora zbog pljačke i napada. Nije mu se sudilo za silovanje jer su dužnosnici izbrisali dijelove izvješća o silovanju. Njezina koma je jedna od najduljih u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo

Još iz rubrike