htio na čelo oporbe / Tadiću propao pokušaj preuzimanja Demokratske stranke

Bivšem predsjedniku Srbije Borisu Tadiću propao je pokušaj da se vrati na čelo oporbene Demokratske stranke.

19.1.2014.
9:12
VOYO logo

Predsjednik najveće srbijanske oporbene Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas uspio je sučuvati poziciju koju mu je na sjednici Glavnoga odbora (GO) u Novome Sadu pokušao ugroziti bivši predsjednik Boris Tadić, objavili su u nedjelju iza ponoći vojvođanski mediji.

Glasovima 274 članova Glavnoga odbora prihvaćeno je Đilasovo izvješće o radu stranke, protiv kojega je bilo 127 izaslanika DS-a, koji su rušenjem izvješća nastojali otvoriti put za njegovu smjenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaključak je prihvaćen poslije cjelodnevnoga zasjedanja Glavnog odbora, koji je najavljen kao sastanak raspleta u najvećoj srbijanskoj oporbenoj stranci.

Oštar, polemički ton sjednici dao je počasni predsjednik DS-a Boris Tadić, koji je zatražio od članova Glavnoga odbora da odbiju izvješće o radu aktualnog predsjednika stranke Dragana Đilasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tadić, koji je ranije medijima izjavio da je spreman ponovno preuzeti vođenje DS-a, upozorio je da će, ukoliko Đilas ostane na čelu stranke, u roku od tri do šest mjeseci pasti i vojvođanska vlada.

Nekada vodeća srbijanska stranka ostala je na vlasti jedino u Vojvodini, čijom vladom rukovodi potpredsjednik DS-a Bojan Pajtić i drugi članovi Pokrajinskoga izvršnog vijeća iz redova ove stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje pozicije u republičkoj i skupštinama gradova DS je počeo gubiti porazom Borisa Tadića na predsjedničkim izborima 2012., kada je prevlast počela preuzimati Srpska napredna stranka Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića.

Tadić je zbog toga napustio mjesto predsjednika DS-a, koje je preuzeo Dragan Đilas, tadašnji gradonačelnik Beograda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, time nije zaustavljeno osipanje članstva i pad popularnosti DS-a, da bi nedavno Đilas ostao i bez gradonačelničke dužnosti, što je bio povod da se u dijelu članstva pokrene inicijativa za njegovu smjenu i povratak Borisa Tadića na čelo DS-a.

Odluka o prihvaćanju izvješća Dragana Đilasa donesena je poslije 10 sati oštre i polemičke rasprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo