BROD DUHOVA / Tajanstveni brod krcat samo štakorima pluta Atlantikom

Image
Foto: PHOTOS/ILUSTRACIJA

Teretno-putnički brod Ljubov Orlova, sagrađen 1976. za sovjetskog naručitelja, bio je napušten u jednoj kanadskoj luci jer su vlasnici dugovali posadi. Vlasti u Newfoundlandu pokušale su ga prodati u staro željezo Dominikanskoj Republici, ali onda se brod u oluji oslobodio i odonda pluta sjevernim Atlantikom.

23.1.2014.
18:51
PHOTOS/ILUSTRACIJA
VOYO logo

Brod duhova krcat samo štakorima plovi prema Britaniji, upozoravaju stručnjaci, a prenosi britanski list The Independent.

Teretno-putnički brod LjubovOrlova, sagrađen 1976. za sovjetskog naručitelja, bio je napušten u jednoj kanadskoj luci jer su vlasnici dugovali posadi. Vlasti u Newfoundlandu pokušale su ga prodati u staro željezo Dominikanskoj Republici, ali onda se brod u oluji oslobodio i odonda pluta sjevernim Atlantikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kanadske vlasti tada su objavile kako je brod u međunarodnim vodama i "nije više prijetnja sigurnosti kanadskih naftnih instalacija ni njihovih zaposlenika, a ni okolišu".

Stručnjaci kažu da su na brodu vjerojatno stotine štakora kanibala koji preživljavaju međusobno se proždirući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ožujku 2013. dvaput je uhvaćen signal s broda pa je zaključeno da je prevalio dvije trećine puta preko Atlantika i da plovi prema istoku. Nešto poslije uočen je neidetificirani objekt otprilike te veličine uz škotsku obalu, ali potraga zrakoplovima nije uspjela potvrditi o čemu je riječ.

Pim de Rhoodes, Belgijanac koji se bavi traženjem potopljenog blaga, traži i Ljubov Orlovu, a za Sun je rekao: "Ona je blizu. Sigurno je puna štakora i oni jedu jedni druge. Uspijem li se ukrcati na brod, morat ću ih sve potrovati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voditelj irske obalne straže Chris Reynolds kaže kako je taj stari brod vjerojatno i dalje prijetnja.

"Zadnjih je mjeseci bilo snažnih oluja, ali nije lako potopiti toliki brod", kaže. "Moramo biti oprezni".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo