ULOVILA IH POLICIJA / Talijani ilegalno ribarili kod Savudrije

Image

Na oko pet i pol milja od najzapadnije hrvatske kopnene točke pomorska je policija uhvatila trojicu Talijana kako ilegalno love ribu.

30.12.2010.
15:35
VOYO logo

UMAG - Pomorska policija u srijedu je na oko pet i pol milja od rta Savudrije, unutar hrvatskih teritorijalnih voda, zatekla talijansku brodicu s tri talijanska državljana u dobi od 44, 60 i 70 godina koji su bez dozvole bili u rekreacijskom ribolovu uz uporabu štapa i role, izvijestila je istarska policija.

Utvrđeno je da je 70-godišnji Talijan upravljao brodicom na motorni pogon bez registracijske oznake te da prije plovidbe nije nabavio pomorsku vinjetu niti ovjerio popis posade i putnika u ovlaštenoj lučkoj kapetaniji u Hrvatskoj, čime je počinio prekršaj iz Pomorskog zakona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je utvrdila da 70-godišnjak nije ispunio dužnosti voditelja brodice namijenjene športu i razonodi, to jest da nije najkraćim pomorskim putem uplovio u najbližu luku otvorenu za međunarodni promet, s graničnim prijelazom radi granične kontrole, niti je nakon dolaska iz inozemstva iz talijanske luke Monfalconea graničnoj policiji predao popis članova posade i putnika na plovilu i dao na uvid njihove putne isprave.

Policija je utvrdila da su trojica Talijana nezakonito ušla u Hrvatsku pa je protiv 70-godišnjaka podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nadzoru državne granice i prekršaja iz Zakona o strancima, a protiv 44-godišnjaka i 60-godišnjaka podnijet će se optužni prijedlog iz Zakona o strancima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo