STIŽU E-IMENICI / Tehnološka revolucija u hrvatskom školstvu

S početkom nastave u Hrvatsku će stići testni e-dnevnici. Da bi naučili koristiti tablete koje će imati umjesto knjiga s debelim koricama, profesori su morali sjesti u školske klupe.

31.8.2011.
19:06
VOYO logo

U školske dnevnike ocjene će se upisivati prstom, a ne više kemijskom olovkom. Budućnost je službeno postala stvarnost u zagrebačkoj VX. gimnaziji gdje su profesori danas dobili tablete, ali i detaljne upute za njihovo korištenje. Uz Zagreb, budućnost se testira na 70-ak e-dnevnika i u Zadru te Požegi.

Ocjeni se može dodati i opis, izostanci se automatski zbrajaju, a sve se čuva na serveru, kome mogu pristupiti i roditelji, ali s odmakom od nekoliko dana.

E-dnevnik se otključava takozvanim token šiframa koje su svaki put drukčije. Sigurnost je zajamčena, baš kao osobni podaci učenika koji su u starim dnevnicima bili vidljivi svima.

Ni do sljedećeg koraka, e-udžbenika na klupama, nije više dalek put jer ako ovaj test u tri škole prođe dobro, e-dnevnici bi već nagodinu mogli biti ponuđeni i svim ostalim školama u zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo