PORAZNA STATISTIKA / Tek jedna od 10 žena policiji prijavi seksualni napad!

Image
Foto: Ilustracija/Photos.com

Čak devet od 10 slučajeva seksualnog zlostavljanja žena u Dubaiju prođe - neprijavljeno! Ovu poraznu statistiku, ali i još poraznije razloge zbog kojih žene ne prijavljuju napade, objavila je tamošnja policija.

6.9.2012.
10:00
Ilustracija/Photos.com
VOYO logo

Dr. Mohamed Murad Abdulla, direktor policije u Dubaiju, otkrio je koji su to razlozi zbog kojih  žene nerado prijavljuju seksualne napade.

Jedne ne žele riskirati gubitak posla, druge strahuju od osvete, a pojedine žrtve jednostavno ne žele narušiti ugled (!) svog napadača, pogotovo ako se radi o nekom rođaku što bi onda bila sramota i za cijelu obitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći broj žena, međutim, strahuje da bi u slučaju prijave napada policiji proživljavale poniženja, javne osude, pa možda čak i zaradile optužbu za seks izvan braka.

Ovo su rezultati studije koje je dr. Abdulla predstavio novinarima u Abu Dhabiju ponovivši da tek jedna od 10 žena policiji prijavi seksualni napad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većina njih će se odlučiti otići na policiju tek ako su bile žrtve ozbiljnog fizičkog nasilja (80 posto) ili životne prijetnje (50 posto).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo