TOPLINSKI VAL U HRVATSKOJ / Temperature će ići preko +35, a čeka nas i još toplija noć!

Image
Foto: RTL

Koliko god teško bilo 'preživjeti' dan na 30-ak Celzijevih stupnjeva, vjerujemo kako je mnogima zapravo najteže nositi se s visokim temperaturama tijekom noći.

19.6.2013.
7:44
RTL
VOYO logo

Toplinski val u Hrvatskoj se nastavlja. Posljednjih nekoliko dana bilježimo rekordne temperature, a drugačije neće biti ni u sljedećem razdoblju. No, koliko god teško bilo 'preživjeti' dan na 30-ak Celzijevih stupnjeva, vjerujemo kako je mnogima zapravo najteže nositi se s visokim temperaturama tijekom noći.

Tek se u rijetkim krajevima zemlje živa u termometrima spušta ispod 20 Celzijevih stupnjeva. Tako su se Zagreb i Osijek sinoć 'kuhali' na 23, Dubrovnik na 25, a Split na nevjerojatnih 26 Celzijevih stupnjeva. Što se većih gradova tiče, 'najsvježije' je bilo u Puli gdje je izmjereno 19 stupnjeva Celzijusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, prognoza za danas ne nudi ni najmanje osvježenje, štoviše, temperature će u većem dijelu zemlje rasti. Posvuda će biti sunčano te vruće i vrlo vruće, u mnogim predjelima i sparno.

Sredinom dana i poslijepodne u unutrašnjosti mjestimice može biti umjerenog razvoja oblaka uz malu mogućnost za poneki pljusak. Vjetar slab, na Jadranu poslijepodne slab do umjeren maestral. Najviša dnevna temperatura zraka od 30 do 35 °C, u unutrašnjosti ponegdje i malo viša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I noć koja je pred nama nudi nevjerojatno visoke temperature. Tako se u Zagrebu i Osijeku očekuje oko 25 °C, dok će Split i Rijeku grijati 23 Celzijeva stupnja.

Aktualnu vremensku prognozu provjerite OVDJE!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo