STIŽE PRVI SNIJEG? / Temperaturni šok trese Hrvatsku

Image

S iznadprosječno toplih 30 ili više Celzijevih stupnjeva u petak, temperature su samo dva dana kasnije pale za 20 stupnjeva. Meteorolozi kažu da ne treba iznenaditi ako prolepršaju prve snježne pahulje.

14.9.2008.
14:29
VOYO logo

ZAGREB - Veliki hladni val okomio se ovog vikenda na Hrvatsku. Još u petak temperature zraka bile su iznadprosječno visoke, uglavnom iznad 30 Celzijevih stupnjeva, da bi se situacija u nedjelju stubokom promijenila. U Državnom se hidrometeorološkom zavodu tako doznaje da je na Zavižanu izmjerena ništica te da je u unutrašnjosti temperatura pala za 15 do 20 stupnjeva, a na Jadranu za 5 do 10 Celzijevih stupnjeva. Ne treba iznenaditi ako u najvišem gorju zalepršaju i prve snježne pahulje.

Premda je na krajnjem jugu zemlje u nedjelju ujutro još bilo sunčano, oblaci neće zaobići ni taj dio Hrvatske. Na sjevernom je pak Jadranu počela puhati jaka bura koja podno Velebita na mahove puše brzinom većom od 100 kilometara na sat. Hrvatski autoklub javio je o zabranama prometovanja za pojedine kategorije vozila na autocesti A6 između Delnica i Kikovice, na Paškom mostu te na Jadranskoj magistrali od Bakra do Svete Marije Magdalene. Bura usporava promet i kod tunela Sveti Rok. Više o nedjeljnoj hladnoći pogledajte u videoprilogu RTL-ove Ivane Brkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kišovito i hladno vrijeme smirivat će se postupno, pa bi u utorak u većini Hrvatske trebalo biti još uvijek pretežno oblačno, a u srijedu tek djelomice sunčano u unutrašnjosti te pretežno sunčano na Jadranu.

Nakon prolaska hladne fronte postupno će porasti i dnevne temperature, koje bi se krajem tjedna trebale kretati oko 20 stupnjeva u unutrašnjosti, a na Jadranu između 21 i 26 stupnjeva. Detaljniju prognozu pogledajte u videoprilogu RTL-ove meteorologinje Petre Čiček.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo