Tužno jutro u Trogiru / Tereza u šoku zbog Cocine smrti, proziva doktore!

Nakon pet mjeseci borbe s teškom infekcijom, u 59. godini života preminuo je slavni tenor Vinko Coce. Nezaboravnog glasa prisjećaju se prijatelji i kolege s estrade, ističući da će Coce zahvaljujući velikom srcu i bezvremenskim pjesmama, živjeti vječno.

27.10.2013.
17:04
VOYO logo

Tužno jutro u Trogiru, ali i cijeloj Hrvatskoj. Proslavljeni tenor VinkoCoce sinoć je izgubio životnu bitku. Preminuo je u splitskoj bolnici od posljedica teške infekcije, a obitelj s kojom je bio iznimno povezan, kao i brojni prijatelji, ostali su u šoku.

"Borili smo se pet i po' miseci, uvik misleći da će biti, nikad nismo gubili nadu jer je bia jak, nadali smo se... Eto, izgubili smo ga nažalost mlada, 59 godina...", kazao je Duje Coce, brat Vinka Coce.

Obitelj Coce izgubila je brata i sina, a hrvatska glazbena scena iznimno talentiranog umjetnika koji je živio glazbu u punom smislu riječi. Njegova velika prijateljica Tereza Kesovija, jedna od zvijezda koja je nastupima prikupljala novce za njegovo liječenje, smatra da ova priča ima i drugu stranu.

"Znala sam da će se to nažalost dogoditi, znala sam, znala sam jer postojala je jedna nebriga onih koji su mogli učiniti nešto za njega, koji su mogli omogućiti mu put u neku europsku zemlju gdje bi se našlo načina adekvatnog liječenja jer on je ovdje bio zapravo zanemaren. On je zapravo bio na antibioticima i analgeticima i to je sve!", kazala nam je Tereza.

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL



Kristalni tenor Vinka Coce teško će ikad biti zaboravljen. Njegovi prijatelji se slažu u jednom - boljeg čovjeka nisu upoznali, a cijeli svoj život posvetio je glazbi i uveseljavanju drugih.

"Pamtim ga po jednoj vrlini čovjeka koji je bia skroman u životu, koji nikad nije zabeštima, nikad nije se ljutija, koji je svakome pomoga, učinija više humanitarnih koncerata, to vi sami znate, ka legendu grada jer Trogiru je puno da", dodaje Duje.

"On je bio sušta dobrota, ljepota, o njegovom glasu što reći? Nikada više tenor s takvom toplinom u glasu ko što je on imao i po tome će biti vječan", rekla je Tereza.

Obitelj i prijatelji od slavnog Vinka Coce oprostit će se sutra u 16 sati na trogirskom gradskom groblju. Njegov nezaboravni glas i pjesme istinskog Mediterana zauvijek ostaju kao testament jedne ere, ere neponovljivog trogirskog slavuja!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo