cenzura u sjevernoj koreji / Tetka Kim Jong-una izrezali iz dokumentarca

Image
Foto: AP

Državna televizija emitirala je dokumentarac koji je već prikazan devet puta, ali ovaj put Kimov tetak Jang Song-thaek pojavio se u drukčijim položajima zbog čega mu se lice nije vidjelo ili su cijele scene izbačene.

7.12.2013.
14:22
AP
VOYO logo

Sjeverna Koreja emitirala je u subotu reprizu dokumentarca o vođi Kim Jong-unu, ali iz njega je izrezan tetak koji je donedavno bio gotovo najmoćnija osoba u zemlji.

Državna televizija emitirala je dokumentarac koji je već prikazan devet puta, ali ovaj put Kimov tetak Jang Song-thaek pojavio se u drukčijim položajima zbog čega mu se lice nije vidjelo ili su cijele scene izbačene, objavio je Yonhap, novinska agencija Južne Koreje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Južnokorejska obavještajna agencija vjeruje da je Jang smijenjen u studenome. Pokaže li se da je to istina, možda se u Pjongjangu događaju najveće promjene od 2011. i smrti bivšega vođe Kim Jong-ila, oca sadašnjeg čelnika.

Kim Jong-un, treći je u obiteljskome nizu na čelu te zatvorene države. O njemu je jednosatni dokumentarac u kojem je Jang izrezan ili skriven u 13 scena, javlja Yonhap.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jang je oženjen Kimovom tetom, kćeri utemeljitelja Sjeverne Koreje Kim Il-sunga, i smatralo se da je on zaslužan što mu je nećak u zadnje dvije godine učvrstio moć. Još se ne zna koje su mu dužnosti oduzete, a bio je potpredsjednik moćnog nacionalnog odbora za obranu i član politbiroa vladajuće radničke partije.

No južnokorejska agencija javlja kako je on vjerojatno živ i nije u životnoj opasnosti, kao ni njegova žena Kim Kyong-hui.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jang je bio bitna figura u mnogim izvještajima i fotografijama javnih aktivnosti Kim Jong-una, ali ove godine naglo se smanjio broj njegovih pojavljivanja, a od početka studenoga više ga nema u državnim medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo