UBOJSTVO IZ NEHAJA / Tinejdžer muškarca (50) gurnuo u smrt

Image

Nakon nekoliko mjeseci istrage, istarska je policija utvrdila da se Vinko Maretić (50) nije utopio slučajno. U more ga je gurnuo 17-godišnjak koji je uhićen i priveden na sud.

31.3.2009.
15:29
VOYO logo

POREČ - U istražni centar pulskog Županijskoga suda u ponedjeljak je priveden 17-godišnjak iz Poreča zbog osnovane sumnje da je prouzročio smrt iz nehaja, izvijestila je istarska policija.

Osnovano se sumnja da je mladić 11. studenoga prošle godine oko 18 sati u turističkome naselju Plava laguna u Poreču, zbog još neutvrđenih razloga, s mola namjerno u more gurnuo 50-godišnjeg Vinka Maretića iz Buića, mjesta u blizini Poreča. Policajci su na temelju poziva pronašli Vinkov leš u neposrednoj blizini mola, uz samu obalu, a obdukcijom je utvrđeno da se utopio te da nema tragova nasilja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada je javnost obaviještena da je Vinko krenuo u ribolov oko 18 sati, a kako se nije vratio kući do kasno u noć i nije odgovarao na pozive na mobilni telefon, supruga i njezina prijateljica krenule su ga tražiti.

Jedna je osoba pronašla truplo u blizini obale u Plavoj laguni i odmah je nazvala ovlaštene službe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na temelju prikupljenih operativnih spoznaja i kriminalističkom obradom provedenom nad nekoliko osoba, porečka policija utvrdila je osnovanu sumnju da je 17-godišnjak s porečkoga područja počinio kazneno djelo i prouzročio smrt iz nehaja, rekla je glasnogovornica istarske policije Nataša Rogić i dodala kako su, osim njega, tijekom kriminalističke obrade ispitana još šestorica mladića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo