POKOPAN U KATEDRALI SV. STOŠIJE / Tisuće na pokopu Ivana Prenđe

Image
Image

Velika većina vjernika je na kiši izvan katedrale pratila pokop, a došli su i svi hravatski i bosanskohercegovački biskupi.

30.1.2010.
13:38
VOYO logo

ZADAR - U zadarskoj katedrali sv. Stošije pokopan je zadarski nadbiskup msgr. Ivan Prenđa, koji je iznenada preminuo u Zagrebu u ponedjeljak, 25. siječnja, u 71. godini.

U posljednjem ispraćaju omiljenog nadbiskupa sudjelovali su, uz mnoštvo vjernika, svi hrvatski biskupi, svi biskupi iz BiH, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj , te predstavnici Srpske pravoslavne crkve i Muslimanske vjerske zajednice u Republici Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tisuće vjernika iz zadarske nadbiskupije i iz cijele Hrvatske došlo je danas ispratiti nadbiskupa Prenđu na posljednje počivalište. Zadarska katedrala sv. Stošije bila je prepuna kao i trg ispred nje, na kojemu je bio postavljen video zid kako bi građani mogli pratiti sprovodni obred u katedrali.

Lijes s tijelom zadarskog nadbiskupa msgr. Ivan Prenđe položeno je u kriptu unutar zadarske katedrale sv. Stošije, grobnicu svih zadarskih nadbiskupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Misu zadušnicu, uz sudjelovanje svih biskupa i velikog broja svećenika, redovnika i redovnica, te uz pjevanje katedralnog zbora predvodio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

"Dragi nadbiskupe Ivane, neka ti Bog po svojoj pravednosti bude nagrada vrlo velika. Počivao u miru božjem", rekao je kardinal Bozanić u propovijedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo