NISAM JA, NISI TI / Tko je u Haag poslao transkripte?

Image

Nakon što je u četvrtak bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio kako je transkripte Brijunskog sastanka u Haag poslala Protuobavještajna agencija, oglasio se Tomislav Karamarko, koji joj je u to vrijeme bio na čelu.

22.4.2011.
11:43
VOYO logo

ZAGREB - Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko izjavio je u petak da nekadašnja Protuobavještajna agencija nije samostalno i izravno surađivala s Haaškim sudom te da "analizirala" vjerodostojnost transkripta tzv. Brijunskog sastanka, nakon čega ga je dostavila Državnom odvjetništvu RH.

"POA nikada nije samostalno niti direktno surađivala s Haaškim tribunalom niti je taj ili bilo koji drugi dokument predala", kazao je Karamarko na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konferenciju je sazvao zbog izjava bivšeg predsjednika Stjepana Mesića koji tvrdi da on i njegov Ured nikad nisu izravno dostavili neki od tzv. Tuđmanovih transkripata te da je originalni zvučni zapis Brijunskog sastanka podrumskom Arhivu pronašla POA, izuzela ga i utvrdila njegovu autentičnost, nakon čega je taj zapis predan Haaškom sudu.

Karamarko je ukazao i na činjenicu da nije istinita Mesićeva izjava kako transkripti nisu korišteni kao dokaz u kaznenom postupku. Oni su se, tvrdi ministar, koristili 2003. godine u postupku protiv Miloševića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo