'NEMAM SE ČEGA STIDJETI' / Tko podmeće novoj ravnateljici porezne uprave?

Nakon jučerašnje prijave njezinih dugovanja, nova je ravnateljica Porezne uprave za RTL Danas odgovorila na pitanja - tko stoji iza anonimne dojave o dugovima, razmišlja li o ostavci i tko joj podmeće.

25.2.2012.
19:16
VOYO logo

Zahvaljujući anonimnoj prijavi, javnost je upoznata s detaljima iz privatnog života nove ravnateljice Porezne uprave. U Sabor je stigao dopis u kojem stoji da NadaČavlovićSmiljanec iz SDP-a duguje 173.052,49 kuna. Uslijedila su neugodna pitanja, no ona tvrdi - nemam se čega stidjeti.

"Ja isto kao i 300 tisuća hrvatskih građana imam kartice i vodim sporove s kartičnim kućama. Vodila sam s PBZ-om kartični spor koji je trajao preko dvije godine vezano za kamate. Taj spor je okončan, ja sam izgubila i sve ono što je trebalo platiti, platila sam na vrijeme", izjavila je ravnateljica Porezne uprave Nada Čavlović - Smiljanec.

Iako Čavlović - Smiljanec tvrdi da je sve poreze uvijek uredno plaćala, a državi nikada nije ništa dugovala, nije dugo trebalo čekati na pitanje treba li se zadržati u Poreznoj upravi.

"Ova podmetanja i anonimne prijave očito su samo nastavak djelovanja HDZ-a, očito su tako djelovali dok su bili na vlasti i sad samo nastavljaju s tom praksom", dodala je.

No HDZ ipak nije jedini koji postavlja ovo neugodno pitanje.

"U interesu je svakog odgovornog političara da se okruži ljudima čija moralnost je neupitna a naravno i koji su stručni i sad svatko od njih ima svoje kriterije i svatko od njih drugačije tumači moral", smatra ZorislavAntunPetrović iz Transparency International Hrvatska.

Ipak, čini se da Nada Čavlović Smiljanec ostaje u Poreznoj upravi.

"Sva moja imovina je transparentna, a ja u životu nikad od nikoga nisam uzela ništa i uvijek sam radila na dobrobit građana. Živjela sam kao prosječan hrvatski građanin i nikad državi nisam dugovala apsolutno ništa. Prema tome ne vidim uopće razlog zašto bih odstupila s te pozicije", zaključila ja ravnateljica Porezne uprave.

U tome vjerojatno ima i podršku Vlade jer iz Banskih dvora još nema nikakve reakcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo