Promocija ili skandal? / Tomašić sa eurozastupnicima trošila novac poreznih obveznika

Skandal u Europarlamentu. Mjesto radnje: Dubrovnik i Korčula. Među akterima: hrvatska predstavnica u Europarlamentu Ruža Tomašić i njezini britanski konzervativni kolege. Dok kroje politiku štednje - na četverodnevno studijsko putovanje potrošili su 300 tisuća kuna poreznih obveznika!

22.6.2014.
18:46
VOYO logo

Svaki dan nove fotografije na Facebook stranici Ruže Tomašić - red sastanaka, red zabave. Pozvala je u Dubrovnik kolege konzervativce iz Europskog parlamenta kako bi im, kaže, što bolje predstavila Hrvatsku. Spavali su uglavnom u luksuznom hotelu, gostili se specijalitetima, posjetili Korčulu, a zabavljala ih je Ana Rucner.

Zastupnici su na četverodnevni izlet poveli supružnike i asistente pa se brojka popela na oko 130 gostiju. A onda se nametnulo pitanje - na čiji račun?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je novac iz Europske unije gdje im se dozvoljava izlet u države članice gdje mi imamo članove u našoj grupi", prokomentirala je Ruža Tomašić, zastupnica u Europskom parlamentu.

S njezinim argumentima ne slaže se europarlamentarac Ivan Jakovčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro je kad političari iz Europe dolaze u Hrvatsku, dapače, jako je dobro, ali nije dobro da to rade na račun poreznih obveznika. Drugo je kad bi došli u radnu posjetu, kad bi zaista imali sastanke, sjednice i sve što treba", kazao je Jakovčić.

Sve parlamentarne grupe dvaput na godinu mogu otići na studijsko putovanje. Mogla je, kaže Tomašić, u miru otputovati u Belgiju, Nizozemsku, Francusku, ali kolege je htjela dovesti baš u Hrvatsku. I nije sve, tvrdi, išlo na europski račun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sami su sebi platili hotele, neki su ostali, sami su sebi produžili, a neki su rezervirali hotele u osmom mjesecu, a neki su rekli da će doći nagodinu. Dakle,taj novac čak i da je potrošen iz džepova naših građana bio bi dobro potrošen, a nije, ponavljam nije", dodala je Tomašić.

"Stalno govore o tome kako se u Europi nemilice rasipa novac. Tu je ključni problem. Licemjerstvo u politiici je nešto što zaista ne podržavam", nadovezao se Jakovčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanski Daily Mail još oštriji. Svoje zastupnike koji su u Dubrovniku i okolici potrošili 300.000 kuna nazvali su licemjerima jer europski novac troše i prije prvog zasjedanja novog saziva Parlamenta, a izbore su dobili na pričama o štednji.

Europski političari u Hrvatsku su dobrodošli, upitno je jedino o čijem trošku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo