VODITELJ U NOVOJ ULOZI / Tomislav Jelinčić s dva filma na Zagrebdoxu

Image
Foto: RTL

Tomislav Jelinčić, voditelj i urednik Vijesti RTL Televizije, na ovogodišnjem međunarodnom festivalu dokumentarnog filma, ZagrebDoxu, predstavit će se u drugačijoj ulozi – kao dokumentarist, i to s dva filma – 'Deadline/Lifeline' i 'Pun kufer'!

22.2.2013.
15:45
RTL
VOYO logo

U prvom filmu, 'Deadline/Lifeline', Tomislav, koji je trenutno na završnoj godini studija filmske i TV režije, dotiče se rokova koji nas salijeću sa svih strana. Silnim pritiskom gušeći nas i našu kreativnost, dovode nas do situacije kad nam postane ‘pun kufer’ svega. U tom trenutku jedni brundaju u bradu, drugi u lokalnom kafiću, a treći pobjegnu od svega.

Drugi film, u kojem su junaci Tomislavovog filma 'Pun kufer' Robert Schenk i njegovi istomišljenici , priča o tome kako su ostavili sve i otišli živjeti daleko od civilizacije. A je li Tomislavu ikad prošlo kroz glavu da ostavi užurbani tempo života i s obitelji pobjegne živjeti u ruralnu sredinu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da ljudi ne bježe u prirodu, nego se njoj vraćaju. Ja sam se snimajući dokumentarac 'Pun kufer' u to uvjerio iz prve ruke. Sidro moje mlade obitelji je još uvijek bačeno u gradski asfalt, gdje odoljeva vrtićkim, školskim i radnim olujama, no siguran sam da će doći vrijeme i za dignuti sidro", kaže popularni Tomo. 

Tomislav Jelinčić rođen je u Zagrebu 1977. godine. Student je završne godine magistarskog studija Filmske i TV režije (smjer Dokumentarni film) na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Godine 2004. diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Kao dugogodišnji novinar na RTL Televiziji,  autor je i desetaka dokumentarnih reportaža koje su se bavile fenomenima društva, politike i kulture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo