nema više godišnjih doba / Tonči nas vraća u jesen: Spremite se na kišu, a možda i snijeg

Image
Foto: Boris Scitar/PIXSELL

Ciklona Tonči će nas prisiliti da izvadimo ponovno toplu odjeću i kišobrane jer idući dani nam donose oborine, oblake, a možda i snijeg.

23.3.2014.
14:23
Boris Scitar/PIXSELL
VOYO logo

Ciklona koju je Crometeo tim nazvao Tonči u nedjelju je počela 'kvariti' proljeće u Hrvatskoj. Naime, Tonči će nas vratiti u jesen te će nam priuštiti oborine, oblake, a u gorju i snijeg idućih dana.

Danas će u većini predjela biti pretežno oblačno s povremenom kišom, a prema večeri na sjevernom Jadranu, u gorskoj i središnjoj Hrvatskoj ponegdje i izraženiji pljuskovi s grmljavinom, tumači DHMZ.

U istočnoj Slavoniji zadržat će se djelomice sunčano. Vjetar će biti slab do umjeren, uglavnom u gorju i jak južni i jugozapadni, a na Jadranu umjereno i vrlo jako jugo do kraja dana u postupnom okretanju na jugozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti od 15 do 18 stupnjeva, u istočnoj Slavoniji do 22, a u Gorskome kotaru i Lici te ponegdje na sjevernom Jadranu od 11 do 15.

Sutra se očekuje promjenljivo oblačno, mjestimice s kišom ili pljuskovima s grmljavinom, a izraženije oborine očekuju se u Dalmacijii i njezinoj unutrašnjosti, osobito u noći i ujutro.

Uz osjetan pad temperature zraka u višem gorju može pasti i malo snijega. Vjetar će puhati slab do umjeren jugozapadni, u Slavoniji jugoistočni, a od sredine dana zapuhat će sjeverac i sjeverozapadnjak.

Minimalna temperatura zraka između 6 i 11, u gorju 2 i 5, a na Jadranu 8 i 13 stupnjeva. Maksimalna će biti uglavnom od 10 do 15, a u Gorskome kotaru i Lici niža.

U utorak više suhog vremena. Bit će djelomično sunčano, povremeno s povećanom naoblakom. Ponegdje može biti kratkotrajne kiše ili lokalnog pljuska, osobito u popodnevnim satima u gorskim i središnjim krajevima. Više suhog vremena i sunčanih razdoblja u Slavoniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo