'objesiti izdajice ove zemlje' / Tragično samoubojstvo izazvalo nasilje na ulicama!

Image

Globalna kriza Grčkoj je donijela samo nemire i golu borbu za preživljavanjem. Posljednja u nizu tragičnih sudbina jest 77-godišnjeg umirovljenika Dimitrisa Christoulasa, koji je u utorak počinio samoubojstvo ispred parlamenta.

5.4.2012.
9:15
VOYO logo

Ogorčeni umirovljenik ostavio je iza sebe poruku koja je dirnula srca njegovih sugrađana te su ga odmah proglasili simbolom otpora.

Oni su se okupili u srijedu navečer na mjestu gdje je nesretni Christoulas okončao svoj život kako bi prosvjedovali, ali su demonstracije ponovno prerasle u sukob policije i građana. Prosvjednici su na snage reda i mira bacali Molotovljeve koktele i kamenje, a policija je uzvratila također nasiljem.

Umirovljeni keramičar je napisao: "Ova kolaboracionistička Vlada je izbrisala sve mogućnosti za moje preživljavanje, koje je bilo zasnovano na dostojanstvenoj mirovini za koju sam  plaćao 35 godina bez pomoći države. Budući da mi moja poodmakla dob ne dopušta da aktivno reagiram na te stvari, iako bih, kada bi neki Grci uzeli kalašnjikove, stao odmah uz njih, ne vidim drugi izlaz nego da si dostojanstveno oduzmem život. Ne želim sebe gledati kako kopam po kontejnerima smeća da bih preživio. Uvjeren sam da će mladi ljudi bez budućnosti jednog dana uzeti oružje i objesiti izdajice ove zemlje na glavnom trgu, baš kao što su Talijani učinili Mussoliniju 1945. godine".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo