PRAVILA IGRE NEODREĐENA / Trebaju li nastavnici i učenici biti prijatelji na Facebooku?

Neke škole zabranjuju prijateljevanje učenika i priofesora jer su imali loša iskustva s prijetnjama. Pravila igre država još nije odredila, no najavljuju - uskoro stiže odluka.

31.5.2012.
20:29
VOYO logo

Trebaju li nastavnici i učenici biti prijatelji na Facebooku? Jedni kažu da jer razvijaju bolji odnos, a učenici i izvan nastave profesore mogu pitati za pomoć.

Neke škole pak to zabranjuju jer su imali loša iskustva s prijetnjama. Pravila igre država još nije odredila, no najavljuju - uskoro stiže odluka.

Rasprave o maturi događaju se i kad učenici više nisu u školi. No, profesoric zato više nisu strah i trepet nego njihovi prijatelji. I učenici kažu da s nekim profesorima zato imaju bolji odnos.

Prijateljevanje učenika i profesora zabranili su zato u 1. osnovnoj školi u Bjelovaru jer je Facebook ionako predviđen za starije od 13, a jedna skupina učenika ondje je čak raspravljala o ubojstvu učiteljice.

Pravila igre trebalo bi odrediti.

"Trebaju donijeti pravilnik, i reći ovo se smije, ovo se ne smije, ako napravite nešto bit ćete kažnjeni", izjavila ja LidijaKralj, voditeljica projekta "Sigurniji internet za djecu" .

Umjesto da jedni drugima gledaju slike s ljetovanja - jedno od rješenja je da svaki razred osnuje stranicu i tamo raspravlja s profesorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo