OPĆA PANIKA / Tresla se Zenica, ljudi bježali na ulice zbog straha

Image
Foto: Klix.ba

Epicentar je zabilježen samo nekoliko kilometara od Zenice, no osjetio se i u Sarajevu, Tuzli, Banja Luci i Bihaću te u Hrvatskoj i Srbiji.

28.7.2012.
10:05
Klix.ba
VOYO logo

U nizu potresa od kojih je najsnažniji iznosio 4,6 stupnjeva Richtera u noći na subotu na području Zenice zabilježene su materijalne štete, a podrhtavanje tla se osjetilo u većem dijelu Bosne i Hercegovine, izvijestili su iz Centra za seizmologiju Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Potres je prvi put zabilježen u 01,12 sati, a podrhtavanje tla potrajalo je 10 sekundi te je prouzročilo uznemirenost kod građana. U Zenici su mnogi građani izašli na ulicu i nisu se željeli vratiti u zgrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na zgradama u Zenici primijećene su napukline na zidovima te je prijavljeno da su srušeni dijelovi nekih pročelja. Općinske vlasti u Zenici su priopćile da je u potresu nastala materijala šteta čiji će se iznos tek utvrditi.

Po podacima Europskog mediteranskog seizmološkog centra, epicentar prvog potresa je bio sedam kilometara istočno od Zenice na dubini od dva kilometra. Ubrzo poslije prvog, gotovo isto područje pogodio je drugi potres jačine 4,2 stupnja koji se nešto manje osjetio jer je bio na dubini od 12 kilometara. U 2,35 tlo oko Zenice se ponovo zatreslo, ali ovaj put je zabilježen manji potres od 2,9 stupnjeva Richtera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo