deficit sadržaja i zabave / Turisti odlaze ranije s Jadrana: Dosadni ste, idemo dalje!

Image
Foto: RTL

Privatni iznajmljivač apartmana tvrdi kako deficit sadržaja i zabave u predsezoni i postsezoni samo tjera Turiste iz Hrvatske i šalje neprivlačnu sliku o Jadranu u inozemstvu.

30.4.2014.
15:40
RTL
VOYO logo

Privatni iznajmljivač apartmana u staroj gradskoj jezgri Zadra na Poluotoku prepričao je za Slobodnu Dalmaciju svoja iskustva sa turistima.

Unatoč prekrasnoj prirodi, bistrom moru, suncu i povijesnoj baštini, Jadran nema nikakvih zabavnih sadržaja za ponuditi gostima.

To je primijetio i sugovornik Slobodne Dalmacije koji je istaknuo da mu se turisti svakodnevno žale na to te zbog toga - skraćivaju svoj boravak u Zadru.

"Kada gost dođe, a radi se uglavnom o turistima koje u predsezonsko vrijeme dovode niskotarifne aviokopanije, nakon što se smjesti u naš apartman na Poluotoku, prvi je dojam Zadra odličan. Gosti su fascinirani čistoćom i urednošću grada i njegovom starošću i povijesnim naslijeđem. Nakon što obiđu gradske zidine, Forum, Pozdrav Suncu i Morske orgulje, drugoga dana, odnosno već te iste večeri – razočaranje. Zadar je dosadan", pojasnio je iznajmljivač apartmana .

"Gosti nemaju gdje izići i kvalitetno potrošiti vrijeme, a i novac, jer im se u predsezoni ništa ne nudi. Gdje ćemo i što ćemo, pitaju nas, a i mi ne znamo što bismo odgovorili. Zbog toga se susrećemo sve više s otkazivanjem već ugovorenih, pa i plaćenih aranžmana", dodao je.

Također je istaknuo kako je uvjeren da 50 posto gostiju koji dođu u predsezoni, neće se opet vratiti.

"Oni su došli, vidjeli što su imali, i to je to. Nema dodatnih programa i sadržaja koji bi ih privukli ili zbog kojih bi preporučili prijateljima da dođu. To je veliki problem i mislim da bismo morali na to upozoriti jer će nam se dogoditi katastrofa. Umjesto produljenja sezone, mogli bi je svesti na samu špicu sezone koja je ionako uvijek puna. Za nju nije problem, ali predsezona i posezona nam vise. Doveli smo goste niskotarifnim letovima, izgradili apartmane, međutim ništa im ne nudimo kada dođu", kazao je iznajmljivač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo