nakratko i bez facebooka / Turska blokirala pristup YouTubeu i Twitteru zbog fotografija otetog tužitelja

Image
Foto: Twitter
Image
Foto: Twitter

Korisnici interneta u Turskoj prijavili su probleme s pristupom društvenim mrežama, a brojni su se okrenuli virtualnim privatnim mrežama kako bi zaobišli blokadu

6.4.2015.
15:23
Twitter
VOYO logo

Turska je u ponedjeljak, drugi put u zadnjih godinu dana, blokirala pristup YouTubeu i Twitteru, pred parlamentarne izbore u lipnju.

Korisnici interneta u Turskoj prijavili su probleme s pristupom društvenim mrežama, a brojni su se okrenuli virtualnim privatnim mrežama kako bi zaobišli blokadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po pisanju Hurriyeta, tursko tužiteljstvo zatražilo je zabranu društvenih mreža nakon što su prošli tjedan internetom kružile fotografije ljevičarskih militanata koji su oteli tužitelja. 

Podsjetimo, turskog tužitelja Mehmeta Selima Kiraza zatočili supripadnici lijeve revolucionarne fronte, a nakon što je nastrijeljen pet puta, preminuo je u bolnici. Dvojica militanata su ubijeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabrana Facebooka ukinuta je nakon što je Facebook pristao ukloniti sporni sadržaj, rekao je Tayfun Acarer, čelnik Agencije za informacijske i komunikacijske tehnologije.

Turska vlada nedavno je donijela zakon koji omogućuje brzu blokadu internetskih stranica i to često koristi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pristup Twitteru i YouTubeu bio je blokiran prošle godine uoči lokalnih izbora nakon što su korisnici počeli na internetu optuživati vladu tadašnjeg premijera a sada predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana za korupciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo