EUTANAZIJA ILI UBOJSTVO? / Tužbe za ubojstvo Eluane

U Italiji pokrenuta istraga protiv 14 osoba koji se sumnjiči da su odgovorne za smrt Eluane Englaro, koja je umrla nakon 17 godina kome.

27.2.2009.
11:18
VOYO logo

UDINE - Tužiteljstvo u talijanskom gradu Udine pokrenulo je istragu protiv 14 osoba, koje se sumnjiči da su odgovorne za smrt 38-godišnje   Eluane Englaro, koja je 9. veljače preminula nakon 17 godina kome.

Među osumnjičenima su i Eluanin otac Beppino, te anesteziolog Amato De Monte, koji je vodio postupak prekida umjetnog davanja hrane i vode. Osim njih dvojice, osumnjičeno je i 12 pripadnika Udruge Za Eluano, koji su se zalagali za eutanaziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eluana je vegetirala od automobilske nesreće 1992., koju je doživjela kad joj je bilo 20 godina. Njezin otac godinama je vodio sudsku bitku za pravo na eutanaziju svoje kćeri, tvrdeći da bi to bila njezina želja.

Nekoliko dana prije smrti prebačena je iz bolnice u Lecceu u privatnu bolnicu u Udinama gdje joj je trebalo biti dopušteno umrijeti, a sudska odluka izazvala je osudu Katoličke crkve i nezadovoljstvo udruga koje se protive eutanaziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preminula je od srčanog udara, koji je bio posljedica dehidracije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo