USKORO ODLUKA SUDA / Tužitelji traže da se Breivik proglasi duševno poremećenim

Image
Foto: AP

Sudsko vijeće će donijeti konačnu odluku o Breivikovu zdravstvenom stanju do 24. kolovoza, objavili su sudski izvori.

21.6.2012.
17:58
AP
VOYO logo

Tužitelji su od norveškog suda u četvrtak zatražili da se ekstremnodesničarski masovni ubojica AndersBehringBreivik proglasi duševno bolesnom osobom te da ga se smjesti u duševnu bolnicu.

Breivik koji je priznao ubojstvo 77 osobe u dvostrukom napadu počinjenom prošle godine, među kojima je bilo najviše tinejdžera, rekao je kako smatra da ga treba proglasiti duševno zdravom osobom, no istodobno i dalje tvrdi kako je branio norveški narod, boreći se protiv onih koji pružaju potporu muslimanskim imigrantima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Psihijatri, što ih je odabrao sud došli su do suprotnih zaključaka. Jedan tim smatra da Breivik ima psihotičnu paranoidnu shizofreniju, a drugi je tim zaključio kako najvjerojatnije boluje od narcističkog poremećaja ličnosti te tvrdi da nije psihotičan, zbog čega bi mogao biti osuđen.

Sudsko vijeće će donijeti konačnu odluku o Breivikovu zdravstvenom stanju do 24. kolovoza, objavili su sudski izvori. Sam Breivik je izjavio kako će, ukoliko bude proglašen duševno poremećenim uložiti žalbu na presudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo