selili ih u drugi kamp / U Bengalskom zaljevu potonuo brod s preko 150 izbjeglica

Image

Brod sa 100 do 150 muslimana Rohingya potonuo je u Bengalskom zaljevu, u vodama Mianmara, dok se oluja približavala obali, izjavila je u utorak glasnogovornica UN-a ne mogavši navesti broj žrtava.

14.5.2013.
8:54
VOYO logo

Brod je potonuo u ponedjeljak navečer nakon što je napustio grad Pauktaw, rekla je Kirsten Mildren iz Ureda za usklađivanje humanitarnih poslova UN-a. Putnici, osobe raseljene 2012. u vjerskom nasilju, pokušavale su doputovati "do drugog kampa prije dolaska oluje", objasnila je ona spominjući "nepoznat broj nestalih".

Nijedan mianmarski izvor nije potvrdio tu informaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Približno 140.000 osoba živi u provizornim kampovima u državi Rahin, na zapadu zemlje, gdje je u sukobima prošle godine između budista rahinske etničke skupine i Rohingyja poginulo otprilike 200 osoba.

Vlasti države Rahin počele su seliti te raseljene osobe, većinom Rohingyje, iz straha da prenapučeni provizorni kampovi u kojima su smješteni neće izdržati nevrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, neki su odbili otići, prema službenim mianmarskim izvorima.

Vlasti Bangladeša su u stanju pripravnosti zbog oluje koja se približava iako još točno nije određeno mjesto na obali gdje bi  trebala udariti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo