veljača prevrtača / U četvrtak predah od 'proljeća', za vikend i do +20!

Image
Foto: RTL

U četvrtak je velika vjerojatnost hladnog jutra u većini Hrvatske, uz temperaturu zraka mjestimice u unutrašnjosti i nižu od -5°C, ponajprije u gorskim krajevima, no ne brinite se, od petka nas opet očekuje pravo proljeće.

11.2.2014.
11:32
RTL
VOYO logo

Ovo vrijeme zaista kao da je poludjelo, ali smo na njega već naviknuli. Nakon kišnog razdoblja koje će nam obilježiti ove dane, u četvrtak se očekuje osjetno zahlađenje, no ne zadugo. Za vikend meteorolozi najavljuju temperature i do 20 Celzijevih stupnjeva.

U utorak će u zapadnim predjelima unutrašnjosti cijeli će dan proteći uz oblačno i kišovito vrijeme, pri čemu će kiša mjestimice biti obilna, osobito u Gorskom kotaru. U Slavoniji će biti pretežno do posve oblačno, a slabe kiše bit će tek sporadično, istočni će krajevi ostati suhi. U višim će gorskim predjelima u noći na srijedu mjestimice biti snijega. Na obali promjenjivo oblačno uz povremenu kišu i grmljavinske pljuskove, mjestimice izraženije. Sunčana se razdoblja očekuju na jugu Dalmacije gdje i kiša može izostati. U većem dijelu kopnene Hrvatske puhat će slab vjetar južnih smjerova. Duž Jadrana će puhati umjereno i jako jugo i južni vjetar, na sjevernom će dijelu jugozapadnjak prema kraju dana okretati na buru i istočnjak. Kopnena je Hrvatska ujutro imala između 4 i 11°C, morska od 10 do 15°C. Najviše dnevne temperature u kopnenim će se predjelima kretati od 6 do 12°C, u Slavoniji i do 15°C. U morskim se područjima očekuju temperature vrlo slične jutarnjima, između 11 i 16°C, piše meteo-info.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL



Srijeda će u kopnenim predjelima prvi dio dana oblačan i kišovit, s time da kiša u Gorskom kotaru i Lici može biti izraženija, a tijekom noći i jutra u višim predjelima će biti snijega. Tijekom poslijepodneva oborine će na zapadu stati i navečer će se djelomično razvedriti, u Slavoniji kišovito sve do kraja dana. Na Jadranu djelomice do pretežno sunčano. Na sjevernom dijelu još prijepodne može pasti malo kiše, zatim suho. U Dalmaciji će se kiša zadržati veći dio dana, a na jugu će biti i više oblaka. U većem dijelu unutrašnjosti puhat će slab vjetar sjevernih smjerova. Na jugu Dalmacije će biti umjerenog, mjestimice jakog juga koje će navečer okrenuti na buru. Sjevernije i prema otvorenom moru će puhati slab i umjeren sjeverozapadnjak, samo će pod Velebitom biti umjerene, na udare jake bure koja će se prema kraju dana širiti po obali. Jutarnje temperature zraka kretat će se od 1 do 4°C na kopnu te između 6 i 13°C na moru. U najtoplijem dijelu dana kopnene predjele očekuje od 4 do 9°C, na istoku Slavonije koji stupanj više, a morske između 11 i 15°C.

Nakon iznadprosječno visoke temperature koja se već mogla primijetiti u utorak ujutro, u srijedu će gotovo diljem Hrvatske biti hladnije. U Gorskome kotaru vjerojatno uz najvišu temperaturu zraka samo oko 0°C.

U četvrtak je velika vjerojatnost hladnog jutra u većini Hrvatske, uz temperaturu zraka mjestimice u unutrašnjosti i nižu od -5°C, ponajprije u gorskim krajevima, no ne brinite se, od petka nas opet očekuje pravo proljeće jer će najviša temperatura zraka tada, pa i za vikend biti uglavnom od 15 do 20 Celzijevih stupnjeva.

Aktualnu vremensku prognozu možete pratiti i OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo