AKCIJA BH POLICIJE / U Drinovcima uhitili Branimira Glavaša

Image

Osuđenog su ratnog zločinca smjestili u pritvor, odakle bi, ako mu ne "upali" neka žalba, trebao biti upućen na izdržavanje osmogodišnje zatvorske kazne.

28.9.2010.
17:55
VOYO logo

Policija u BiH u utorak je uhitila Branimira Glavaša, koji je pravomoćno osuđen na osam godina zatvora zbog ratnih zločina nad osječkim Srbima 1991. godine.

Uhitili su ga u Drinovcima, mjestu u kojem se skrivao od hrvatskog pravosuđa i u kojem je za to vrijeme uspio izgraditi i kuću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smješten je u pritvor, odakle bi trebao biti upućen na izdržavanje osmogodišnjeg zatvora. Prema međudržavnom sporazumu Hrvatske i BiH, Glavaš ima pravo birati u kojoj će državi služiti kaznu.

Njegov odvjetnik Ante Madunić kaže da se Glavaš u roku od tri dana ima pravo žaliti na pritvor, a ima i mjesec dana za podnošenje žalbe sarajevskom sudu na njegovu odluku o potvrđivanju pravomoćne presude hrvatskog suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavaševa stranka HDSSB u priopćenju ističe da je riječ o očekivanoj posljedici "politički motiviranog i montiranog procesa koji je pokrenula i vodila aktualna politička vlast".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo