KAOS U BANGKOKU / U dvije eksplozije ozlijeđena 51 osoba

Protuvladini prosvjedi i blokada dviju glavnih zračnih luka u Tajlandu traju već šesti dan.

30.11.2008.
7:40
VOYO logo

BANGKOK - Šestog dana protuvladinih prosvjeda u Tajlandu 51 osoba je ozlijeđena u dvjema eksplozijama koje su potresle glavni grad te zemlje. Jedna od bombi eksplodirala je ispred službenog sjedišta vlade koje su prosvjednici također zauzeli i u demonatrsacijama 28. kolovoza.

Atentati su se dogodili u subotu kasno navečer, uoči demonstracije sile pristaša premijera Somchaija Wongsawata, planirane za nedjelju. Mnogi strahuju da bi tek taj protuprosvijed moga donijeti veće i žešće sukobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ultrarojalisti iz Narodnog saveza za demokraciju (PAD),  koji traže ostavku premijera Somchaija Wongsawata,  i dalje blokiraju dvije zračne luke u Bangkoku, a turisti zatočeni na aerodromima ih nemoćno promatraju.

Prema posljednjim podacima, oko 100.000 turist čeka na odlazak iz zemlje, a to uporno pokušavaju i preko vojne baze U-Tapao, 190 kilometara jugoistočno od Bangkoka. Vrhovni vojni zapovjednik, general Anupong Paojinda rekao je da se protivi uporabi sile prema PAD-u, a snažne napetosti između njega i Somchaija ne daju se sakriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blokada zračnih luka tajlandskom je gospodarstvu dosad donijela nekoliko milijardi dolara gubitka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo