Amerika u strahu / 'U Europi bi moglo doći do rata!'

Image

Eurozona jedva drži glavu iznad vode, Britanija se odmetnula i dobila potpisati izmjene Lisabonskog ugovora, a Amerikanci na zbivanja u Europi gledaju kao nagovještaj novih svjetskih sukoba.

11.12.2011.
12:10
VOYO logo

Iako su sve članice Europske unije iznijele stav kako britansko nepotpisivanje Lisabonskog ugovora nikako ne mijenja odnose unutar velike europske obitelji, sve više je onih koji u tome pronalaze znak skorog raspada Unije.

Jedan od takvih je i prvi čovjek američke vojske i savjetnik predsjednika Baracka Obame. Naime, Martin Dempsey nagoviješta skori rat na europskom kontinentu.

"Zabrinut sam zbog mogućih nemira u Europi. Europska unija je pred velikim rizikom od sukoba", rekao je Dempsey.

On je izrazio zabrinutost da bi eventualnim izlaskom Velike Britanije iz EU došlo do ratnog sukoba, u kojem bi potom SAD također trebale intervenirati.

"Zabrinut sam da bi i američka vojska u Europi mogla biti izložena zbog mogućnosti građanskih nemira i raspada Unije. Amerikanci nemaju baš malu vojnu silu u Europi. Širom kontinenta rasuto je oko 80.000 ljudi u uniformi i još 20.000 civila koji rade za vojsku", brine se savjetnik Obame za svoje snage.

Strah od raspada najjače asocijacije na svijetu izazvalo je britansko veto na izmjene Lisabonskog ugovora tijekom proteklog summita u Bruxellesu.

Dok državnici nastoje smiriti paniku, europski mediji oštro kritiziraju Davida Camerona. Međutim, ne da se ni britanska štampa. Oni su otišli korak dalje objavljujući fotomontaže na kojima njihov premijer urinira po francuskom i uspoređujući Camerona s Churchillom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo