PETI DAN NAPADA / U Izraelu se primirje čini nemogućim

Image
Foto: RTL

Izraelske bombe padaju na Gazu peti dan zaredom - ubijeno je najmanje 18 Palestinaca, od čega su polovica djeca, kao i desetero članova iste obitelji. Hamas istodobno nastavlja ispaljivati rakete prema Izraelu, čiji premijer Netanyahu kaže da su spremni proširiti operacije u Gazi. Primirje se čini dalekim, a iz svijeta stižu upozorenja Izraelu da bi ga kopnena ofenziva koštala međunarodne podrške.

18.11.2012.
18:58
RTL
VOYO logo

Intenzivno bombardiranje trajalo je cijelu noć i nastavilo se ujutro. Gađani su deseci meta, među njima i dvije zgrade TV kuća. Ozlijeđeno  je osmero novinara, jedan je ostao bez noge.

Udare je teško izbjeći jer, iako Izrael tvrdi da su mete utvrde Hamasa, civili su uvijek blizu, a projektili nedovoljno precizni. Iz ove ruševine živa je izvučena 18-godišnjakinja, čija je majka stradala u napadu.

Otkad su u srijedu bombe počele padati na Gazu poginulo je, tvrde palestinski izvori, najmanje 58-ero ljudi, među njima 13-ero djece. Ranjenih je više od 500 i stalno stižu u bolnicu u Gazi.

Istodobno, sirene u Tel Avivu ponovno su se oglasile i ljude natjerale u bijeg u skloništa. Iranski projektili koje ispaljuje Hamas dosad su ubili troje Izraleaca.

Većinu raketa ipak je presreo obrambeni sustav Željezna kupola. Vojno krilo Hamasa poručuje - nastavit ćemo raketirati Izrael.

Na takve poruke Izrael odgovara gomilanjem vojske na granici s Gazom. Na čekanju je čak 75 tisuća rezervista. Iako zapadne zemlje krive Hamas za iskru koja je zapalila nove sukobe, izraelsko širenje operacija nema podršku.

Iako zapadne zemlje krive Hamas za iskru koja je zapalila nove sukobe, izraelsko širenje operacija nema podršku. I prošli rat, 2009., dogodio se uoči izbora. Tad je poginulo 1,400 Palestinaca i 13 Izraelaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo