TRI NAPADA U TRI DANA / U Kini čekićem napao djecu

Image

Pomahnitali seljak s istoka Kine napao je petero djece, a potom se zapalio. Djecu su od smrti spasili odgojitelji.

30.4.2010.
6:34
VOYO logo

PEKING - Kineski seljak napao je u petak čekićem petero djece u vrtiću u pokrajini Shandong na istoku zemlje, a zatim se spalio.

Napadač je zgrabio dvoje djece i držeći ih polio samog sebe benzinom i zapalio se. Odgojitelji su uspjeli odvojiti djecu od njega i spasiti ih. Ozlijeđena djeca izvan su životne opasnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Službena agencija Xinhua navodi da je napadač identificiran kao Wang Yonglai, poljoprivrednik iz istog mjesta u kojem je napad izvršen, ali ne iznosi druge pojedinosti.

Ovo je već treći napad na djecu u Kini u protekla tri dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak je u gradu Taixingu u pokrajini Jiangsu nezaposleni 47-godišnjak napao nožem djecu u vrtiću i ranio 29 djece od kojih je petero u teškom stanju. Sva ranjena djeca stara su između 4 i 5 godina.

U srijedu je u gradu Leizhou na jugu zemlje 33-godišnji Chen Kangbing ušao u osnovnu školu i nožem ranio 15 đaka i jednog nastavnika. Kanbing je bivši učitelj koji je na bolovanju od 2006. zbog mentalnih problema. Taj se napad dogodio istog dana kad je jedan muškarac smaknut jer je prošlog mjeseca u napadu nožem na učenike osnovne škole u Nanpingu ubio osmero djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj je napad šokirao Kinu jer je osmero djece umrlo, a sam napadač nije bio registriran ni kao nasilan ni kao mentalni bolesnik. Na suđenju je Zheng Minsheng rekao da je djecu napao i ubio jer je bio nesretan jer ga je djevojka napustila, a njena bogata obitelj se prema njemu loše ponašala. Osuđen je smrt, a kazna je izvršena u srijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo