NOVE EKSHUMACIJE / U masovnoj grobnici kraj Vukovara pronađeno desetak tijela!

U tijeku je ekshumacija, a na terenu su forenzičari i patolog. Uvjeti rada iznimno su teški jer su tijela bačena među životinjski otpad i zatrpana zemljom. Za sada je teško odrediti broj tijela, a nakon kraće stanke očevid i ekshumacija bit će nastavljeni.

23.4.2013.
14:02
VOYO logo

Na prostoru bivše klaonice u Sotinu otkriveni su ostaci desetak tijela iz Domovinskog rata, najvjerojatnije mještana koji su nestali potkraj ratne 1991. godine.

Sve upućuje na to da se radi o tijelima koja su tijekom okupacije, radi prikrivanja zločina, prebačena iz primarne grobnice koja je otkrivena potkraj prošloga tjedna 700 metara od ceste prema Tovarniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tijeku je ekshumacija, a na terenu su forenzičari i patolog. Uvjeti rada iznimno su teški jer su tijela bačena među životinjski otpad i zatrpana zemljom. Za sada je teško odrediti broj tijela, a nakon kraće stanke očevid i ekshumacija bit će nastavljeni. Informacije su potvrdili glasnogovornik Ministarstva branitelja BojanGlavašević i pomoćnik ministra hrvatskih branitelja IvanGrujić.

"Konačni broj ne možemo reći jer se još intenzivno radi", rekao je Grujić na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Matić ponovio je kako je sve rezultat suradnje s nadležnim tijelima Republike Srbije.

"Ovo je prvi uspješni rezultat suradnje u koju se nije petljala politika", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IgorMatijašević, čiji je otac među nestalima, kaže kako se pretpostavlja da su ovdje ostaci desetak tijela.

Podsjetimo, krajem prošlog tjedna u poljima nedaleko od vukovarskoga prigradskog naselja Sotina u masovnoj grobnici pronađeni su posmrtni ostaci najmanje triju žrtava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je u Vukovaru održana i regionalna koordinacija udruženja obitelji nestalih osoba s područja bivše Jugoslavije. Dogovoreno je stvaranje jednog zajedničkog popisa svih nestalih. Na području bivše države traga se za još 12.000 do 13.000 nestalih, a u Hrvatskoj za 1703.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo