odrubili im glave / U napadu talibana ubijeno 18 afganistanskih vojnika

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Odgovornost za napad preuzeli su talibani, koji su skloni preuveličavanju broja ubijenih. U njihovu priopćenju stoji da je ubijeno 40 afganistanskih vojnika

13.4.2015.
16:23
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Najmanje 18 afganistanskih vojnika ubijeno je u talibanskom napadu na udaljenu regiju na sjeveroistoku Afganistana, izvijestili su u ponedjeljak vojni dužnosnici.

U priopćenju stoji da su nekim žrtvama odrubljene glave, a napad se dogodio u petak u pokrajini Badakšan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dužnosnici su istaknuli da je vojna operacija pokrenuta kako bi se ušlo u trag vojnicima koji se nakon borba nisu vratili u vojnu bazu.

"18 pripadnika snaga sigurnosti izgubilo je život. Osmorica su dekapitirana, desetorica ranjena, a desetorica se nisu vratila u vojnu bazu", rekao je za AFP glasnogovornik vlasti u Badakšanu NavidFrotan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Afganistansko ministarstvo obrane priopćenjem je potvrdilo informaciju o incidentu.

Odgovornost za napad preuzeli su talibani, koji su skloni preuveličavanju broja ubijenih. U njihovu priopćenju stoji da je ubijeno 40 afganistanskih vojnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NATO je krajem prosinca prošle godine u Afganistanu završio svoju misiju, no ondje se još uvijek nalazi oko 12.500 vojnika, među njima 9800 Amerikanaca.

Posljednji sukobi uslijedili su u trenutku kad afganistanski predsjednik AšrafGani pokušava talibane uvjeriti da bi bilo dobro da se uključe u mirovni proces kako bi se u zemlji u kojoj sukobi traju već više od 35 godina konačno uspostavio mir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo