još jedna pomorska tragedija / U novom brodolomu na Mediteranu 41 nestalih, 12 imigranata bačeno u more!

Image
Foto: AP

Taj novi brodolom nakon nesreće tijekom vikenda kada je poginulo oko 400 ljudi, broj unesrećenih se približava 950 na Mediteranu od početka godine

16.4.2015.
21:42
AP
VOYO logo

U novom brodolomu plovila s imigrantima na Mediteranu u četvrtak stradale su nove žrtve, a preživjeli tvrde da je 41 osoba nestala, dok je 12 osoba bačeno u more nakon svađe na plovilu kojim su krenuli u Europu.

Taj novi brodolom nakon nesreće tijekom vikenda kada je poginulo oko 400 ljudi, broj unesrećenih se približava 950 na Mediteranu od početka godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

Četerdesetjednoj nestaloj osobi treba dodati 12 bačenih u more u srijedu u svađi izazvanoj vjerskim neslaganjem muslimanskih i kršćaskih imigranata. Petnaest osoba, muslimana iz Senegala, Malija i Bjelokosne obale, uhićeno je po dolasku u Palermo na temelju iskaza svjedoka, objavila je talijanska policija.

Image
Foto: AP/Ilustracija
Image
Foto: AP/Ilustracija


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još se jedna nesreća dogodila imigrantima iz Afrike o kojoj svjedoče njih četvorica koji su stigli u Trapani na Siciliji koji tvrde da su jedini preživjeli brodoloma njihovog plovila koji je prevozio ukupno 45 osoba. Stari gumeni čamac kojim su putovali se ispuhao i potonuo, ispričali su humanitarnom osoblju koje ih je primilo.

Image
Foto: AP
Image
Foto: AP


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve te nesreće ipak ne obeshrabrulju imigrante koji svakodnevno pokušavaju stići do Europe. Oko 1200 ih je u četvrtak stiglo do Italije.

Ujedinjeni narodi su u priopćenju koje je u četvrtak objavio odbor za prava radnika imigranata tražili od Europske unije da izglasa nove mjere o imigraciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo