nesreća u Španjolskoj / U padu grčkog vojnog zrakoplova poginulo osam Francuza i dva Grka

Image
Foto: AP

Deset je osoba poginulo, a trinaest ozlijeđeno u padu grčkog borbenog zrakoplova za vrijeme vježbe NATO-a u ponedjeljak u Španjolskoj.

27.1.2015.
7:11
AP
VOYO logo

Osam Francuza i dva Grka poginuli su u padu borbenog zrakoplova F-16 grčkog ratnog zrakoplovstva u bazi na jugoistoku Španjolske, objavio je u ponedjeljak navečer predsjednik španjolske vlade MarianoRajoy.

"Čini se da su među poginulima dva grčka i osam francuskih državljana", rekao je Rajoy u izravnom obraćanju na privatnom televizijskom kanalu Telecinco.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šef vlade je pojasnio da je te informacije dobio od ministra obrane PedraMorenesa i dodao da ima mnogo ranjenih.

"Spominje se 10 Francuza i 11 Talijana", precizirao je. Rajoy je rekao da će francuski ministar obrane Jean-Yves Le Drian i jedna predstavnica talijanske vlade u utorak otići u španjolsku bazu gdje se dogodila nesreća, nedaleko Albacete, jugoistočno od Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deset je osoba poginulo, a trinaest ozlijeđeno u padu grčkog borbenog zrakoplova za vrijeme vježbe NATO-a u ponedjeljak u Španjolskoj, objavio je glasnogovornik španjolskog ministarstva obrane.

F-16 grčkog ratnog zrakoplovstva srušio se ubrzo nakon polijetanja na poligonu u Albaceteu, 262 kilometra jugoistočno od Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo