sve pratile kamere rtl-a / U potrazi za prekrišteljima: Mrsićevi agenti na tajnom zadatku

Tajni agenti ministra rada Miranda Mrsića u ovim trenucima provjeravaju vara li netko državu i time zakida proračun. Inspektori od jutra u najvećoj ovogodišnjoj akciji češljaju poslovanje ugostitelja na Braču. Onima koje ulove u kršenju zakona prijete kazne i do 100.000 kuna. U stopu ih je pratila i kamera RTL-a Danas.

9.8.2014.
18:52
VOYO logo

Nenajavljeno, negdje oko podneva stigli su na Brač. Mrsićevi inspektori rada počeli su češljati otočke ugostiteljske objekte. Njihov dolazak u Milnu usred sezone kod nekih je izazvao nervozu.

Inspektori rada ne traže samo radnike na crno, provjeravaju  poštuje li se radno vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posao za inspektore trajat će cijeli dan, sve do kasno u noć.

"Danas ćemo provjeriti jesu li radnici zakonito zaposleni i jesu li su prijavljeni na zdrastveno i mirovinsko, je li posldovaca prema njima ispunjava zakonske uvjete, isplatu plaća", pojasnila je Anđelka Štrk, voditeljica Službe inspektorata rada područni ured Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebnu pažnju inspektori će obratiti na poštivanje radnog vremena maloljetnih osoba, koja iza 20 sati ne smiju više biti na radnom mjestu.

Ovisno o prekršaju, kazne se kreću od 30 do 100 tisuća kuna. Dovoljno da se propisi poštuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po dva tima inspektora u Bolu, još dva u Milni, Brač je danas poprište najveće ovogodišnje akcije inspekcije rada. No, rezultati nadzora odnosno broj prekršaja i izrečenih kazni znat će se tek idućeg tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo