rekorder na brajdici / U Rijeci usidren najveći brod u povijesti te luke!

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Brod je kapaciteta 10.150 kontejnerskih jedinica TEU, a u Rijeku je stigao u sklopu novog zajedničkog servisa brodara Maersk Line i MSC

20.2.2015.
11:23
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Na kontejnerski terminal Brajdica u riječkoj luci u petak ujutro je privezan najveći brod dosad u povijesti te luke, "GerdaMaersk" duljine 367 metara.

Brod je kapaciteta 10.150 kontejnerskih jedinica TEU, a u Rijeku je stigao u sklopu novog zajedničkog servisa brodara MaerskLine i MSC, istaknuto je na konferenciji za novinstvo u sjedištu tvrtke Jadranska vrata, koja upravlja kontejnerskim terminalom na Brajdici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta dva najveća svjetska kontejnerska brodara su prošle godine zaključili ugovor pod nazviom 2M East-West Network na rok od 10 godina, kojim će se povezivati tržišta Azije, Europe i SAD. Na servisu su angažirana 193 broda na 22 linije s ticanjem 77 luka, a ukupan kapacitet prevezenog tereta je 2,4 milijuna TEU.

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

U sklopu servisa je za jadranske luke Kopar, Trst i Rijeka predviđeno ticanje jednom tjedno, s 15 brodova kapaciteta od 9650 do 11.300 TEU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi izvršni direktor tvrtke Jadranska vrata (AGCT) AlessandroBecce kazao je da je postignut cilj prethodnih uprava AGCT da se u Rijeku privuku najjači svjetski brodari. Zahvaljujući mogućnosti priveza najvećih brodova otvara se nova faza razvoja terminala, a cilj je sada snažnije otvoriti koridore prema susjednim zemljama, rekao je Becce. Novi izazov je, dodao je, pokazati tržištu da možemo iskoristiti pružene prilike.

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Riječki gradonačelnik VojkoObersnel ocijenio je kako se ovim novim poslovima potvrđuje opravdanost proširenja terminala te pronalaska strateškog partnera u upravljanju terminalom, u ovom slučaju kompanije International Container Terminal Service inc. (ICTSI). Mogućnosti za povećanje prometa i olakšanje poslovanja su otvorene ulaskom Hrvatske u EU, kad su pojednostavljene mnoge procedure, naveo je gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj Lučke uprave Rijeka VladoMezak rekao je da je Lučka uprava u suradnji s Vladom učinila sve da se poveća promet, od izgradnje novog veza, proširnjem terminala do skorog dovršenja željezničke postaje na terminalu Brajdica, što će dodatno olakšati transport robe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo