akcija: Kritična MASArykova / U subotu ples, pjesma i vožnja biciklom po centru Zagreba

Image
Foto: PIXSELL

Kritična MASArykova je istovremeno i akcija kojom se nusi vizija budućeg izgleda grada i akcija upozorenja da i biciklisti i pješaci nestrpljivo čekaju da se konačno pristupi rješavanju problemu manjka mjesta za njih u ovome gradu.

21.9.2012.
14:17
PIXSELL
VOYO logo

Udruga Sindikat biciklista će u subotu na Dan bez automobila organizirati akciju Kritična MASArykova, kojom će upozoriti da u Zagrebu nedostaje prostora za pješake i bicikliste i izraziti želju da Masaryikova postane biciklističko-pješačka zona.

"Igrat ćemo školicu, učiti pjevati, popravljati bicikle, svirati bubnjeve kako bismo pokazali koliko jedna ulica može biti zabavna i ugodna bez automobila", poručuje Sindikat biciklista u današnjem priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kritična MASArykova je istovremeno i akcija kojom nudimo viziju budućeg izgleda grada i akcija upozorenja da i biciklisti i pješaci nestrpljivo čekaju da se konačno pristupi rješavanju problemu manjka mjesta za njih u ovome gradu", kaže se.

Akcija će početi masovnom vožnjom po Deželićevoj ulici koja bi trebala biti ruta buduće biciklističke magistrale, a završit će u Masarykovoj ulici za koju bi ta udruga u budućnosti željela da bude zajednička biciklističko-pješačka zona. Okupljanje za bicikliste je u 15 sati na Trgu Francuske Republike, a za pješake u 16 sati u Masarykovoj ulici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nedavno nam je obećana biciklistička magistrala, ali Grad nas je prije toga više puta prevario pa želimo i na ovaj simbolični dan pokazati da smo ozbiljni u svojoj namjeri da transformiramo Zagreb u ugodnije mjesto za život i da ćemo znati prepoznati pokušaje manipulacije pred lokalne izbore", rekla je Iva Kvakić iz te udruge.

"Iako se već više od dvije godine nije dogodio nikakav značajan pomak u razvoju biciklističke i pješačke infrastrukture, Sindikat biciklista još je optimističan da će Gradska uprava konačno shvatiti sve prednosti razvijanja biciklističkog prometa i povećavanja pješačkog prostora - od smanjenja gužvi i buke, do povećanje ukupne kvalitete života, a što shvaća sve više europskih gradova. Sindikat biciklista nedavno je gradu predstavio prijedlog biciklističke magistrale, a cilj je akcije pokazati sugrađanima kako to može izgledati", navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo