'ruke peru' / 'U Vladi nema ministara s radnim iskustvom pa misle da to nije važno'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Predsjednik sindikata Preporod Željko Stipić istaknuo je kako je danas ministar Željko Jovanović, predstavljajući Uredbu o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u javnim službama, namjerno poslao pogrešne i obmanjujuće poruke o čemu je zapravo riječ.

27.3.2014.
12:30
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović danas na Vladi predstavio prijedlog uredbe o izmjeni i dopuni Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u javnim službama, oglasio se i predsjednik sindikata PreporodŽeljko Stipić.

"Ovo nije povećanje. To je korekcija, ovako se šalje poruka koja je netočna, lažna i obmanjujuća. Treba znati da je tako iščitavamo", rekao je Stipić.

"Politika ove Vlade je da se treći put s nama obračunavaju. Ministar kaže da se plaća one koji su se više potrudili. Sve je netočno osim što se želi kazniti vjernost", dodao je.

Stipić je istaknuo kako ga ne čudi odluka o otkazivanju kolektivnog ugovora jer u Milanovićevoj Vladi nema ministara s radnim iskustvom pa 'valjda misle da radno iskustvo nije potrebno'.

"Posljedice otkazivanja temeljnog kolektivnog ugovora bit će plaće manje za četvrtinu, manje mirovine, nove podjele u školama", naveo je.

"Za ovo što se dogodilo mi ne želimo preuzeti odgovornost jer nismo se uspjeli ugurati u pregovore. Najveća je odgovornost na Vladi", zaključio je.

Dodao je kako učiteljima prijeti smanjenje plaća i do 2.000 kuna, a ne rast, kako je obećao Jovanović.

"Ovo je korizmeno vrijeme pa valjda Vlada pere ruke kao netko prije 2.000 godina", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo