KRVAVI SUKOBI UOČI UTAKMICE / Ubijen navijač Sarajeva

Image

Nogometni huligani divljali su u nedjelju ulicama Širokog Brijega uoči utakmice domaćeg kluba i Sarajeva. Došlo je i do pucnjave. Policajci tvrde da je 24-godišnji navijač ubijen 'oštrim predmetom'.

4.10.2009.
17:13
VOYO logo

ŠIROKI BRIJEG - U divljanju nogometnih huligana i općem kaosu koji je u nedjelju poslijepodne vladao ulicama Širokog Brijega, uoči utakmice domaćeg kluba i Sarajeva, smrtno je stradao gostujući navijač.

Glasnogovornik MUP-a Županije zapadnohercegovačke Damir Čutura odbacio je neslužbene tvrdnje da je 24-godišnji mladić ubijen iz vatrenoga oružja te da ga je ustrijelila policija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Navijač iz Sarajeva Vedran Puljić smrtno je stradao od ozljeda zadobivenih od oštroga predmeta, navjerojatnije kamena", rekao je Čutura.

Dodao je kako je u kaosu koji je vladao na ulicama Širokog ozlijeđeno više desetaka navijača i policajaca te da je više osoba privedeno. Epilog izgreda je i jedno zapaljeno policijsko vozilo, razbijeni izlozi, te prozori na obiteljskim kućama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očevici tvrde da su nerede započeli navijači Sarajeva koji su se, čim su izašli iz autobusa nedaleko od stadiona Pecara, sukobili s policijom i počeli bacati kamenje te premlaćivati slučajne prolaznike.

Huligani su zapalili i jedno policijsko vozilo te su se raširili po gradu. Ulazili su u dvorišta i obiteljske kuće. Potom su se sukobili s navijačima Širokog Brijega, koji su se sa stadiona uputili prema gradu kada su čuli za nerede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U općem metežu jedna je osoba, po riječima očevidaca, uzela kalašnjikov i ispalila rafal u zrak. Prema jednoj varijanti bili su to policajci, a po drugoj navijači koji su oteli oružje policiji.

Stvari su se primirile kada je angažirana jedna postrojba specijalne policije. U širokobriješki Dom zdravlja se tijekom poslijepodneva prijavilo više desetina osoba tražeći pomoć. Velik broj ozlijeđenih prebačen je i u Mostar na odjel Urgentne medicine. Utakmica između Širokog Brijega i Sarajeva je otkazana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od razloga navijačkih nereda bio je i taj što je susret Širokog Brijega i Sarajeva osiguravao vrlo mali broj policajaca. Naime, veći dio snaga reda poslan je u Mostar gdje se igrala utakmica visokog rizika između Zrinjskog i Veleža, koja je ranijih godina bila obilježena međunacionalnim sukobima Hrvata i Bošnjaka.

No, umjesto u Mostaru, izgredi su kulminirali u Širokom Brijegu. Utakmica između Širokog Brijega i Sarajeva je otkazana, a navijači su autobusima vraćeni u Sarajevo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo