POHOD POMAHNITALOG UBOJICE / Ubijena djevojka (15) koja je nastupila na Obaminoj inauguraciji

Image
Foto: AP

Policija je objavila da se 15-godišnja Hadiya Pendleton sklonila od kiše pod nadstrešnicu u parku s desetak drugih tinejdžera kada je jedan muškarac preskočio ogradu, potrčao prema njima i otvorio vatru. Napadač je potom pobjegao u automobilu.

31.1.2013.
7:40
AP
VOYO logo

CHICAGO - Djevojka koja je prošloga tjedna nastupila sa svojim školskim orkestrom na inauguraciji američkog predsjednika BarackaObame ubijena je u jednom čikaškom parku, izvijestila je postaja CBS u srijedu.

Policija je objavila da se 15-godišnja HadiyaPendleton sklonila od kiše pod nadstrešnicu u parku s desetak drugih tinejdžera kada je jedan muškarac preskočio ogradu, potrčao prema njima i otvorio vatru. Napadač je potom pobjegao u automobilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hadiya je pogođena metkom u leđa i umrla je u čikaškoj sveučilišnoj bolnici manje od sat vremena nakon toga, izvijestio je CBS. Jedan je tinejdžer ustrijeljen u nogu i na bolničkom je liječenju. Za napad još nitko nije uhićen.

Policija navodi da je Hadiya bila uzorna učenica i nije bila povezana s bandama te vjerojatno nije bila cilj napada. Međutim, za nekoliko mladih koji su s njom bili u društvu pretpostavlja se da su pripadnici bandi, izvijestio CBS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornik Bijele kuće JayCarney izjavio je da se radi o "strašnoj tragediji i da su misli predsjednika i prve dame s njezinom obitelji".

Policija je raspisala nagradu od 11.000 dolara za informaciju koja će dovesti do uhićenja počinitelja, objavio je Chicago Tribune.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo