PEŠIĆ OSTAO BEZ BUBREGA / Ubili jednog, teško ranili 2 rukometaša

Treći golman hrvatske rukometne reprezentacije Ivan Pešić ostao je bez bubrega, nakon što su ga huligani uboli nožem u leđa. Njegov rumunjski kolega je ubijen, a za život srpskog bore se liječnici.

8.2.2009.
11:57
VOYO logo

BUDIMPEŠTA - U napadu čak 30-ak huligana u mađarskom Balatonfuredu, treći vratar hrvatske rukometne reprezentacije Ivan Pešić (23) uboden je nožem u leđa. Pešić je zajedno sa svojim kolegom iz mađarskog kluba Veszprema Žarkom Šešumom, inače srpskim reprezentativcem, krenuo braniti suigrača, Rumunja Mariana Cozmu, koji je bio glavna meta huligana.

Cozmu su dočekali ispred jednog noćnog kluba kako bi mu se osvetili jer je navodno plesao s djevojkom jednog od njih. Uboden je nožem u srce te je od težine ozljeda preminuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šešum je zadobio frakturu lubanje i liječnici se za njegov život još uvijek bore, dok je Pešiću nakon uboda morao biti odstranjen bubreg. Njegovo je stanje stabilno, ali i dalje ozbiljno.

Ubojstvo Cozme i ranjavanje još dvojice rukometaša cijelu je mađarsku policiju, ali i javnost diglo na noge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok policija intenzivno traga za napadačima, tamošnji ministar pravosuđa od javnosti traži strpljenje. "Ubojstvo rumunjskog rukometaša i ranjavanje još dvojice igrača Veszprema narušilo je mir u našoj zemlji. Poduzeli smo sve mjere kako bi otkrili počinitelje", izjavio je ministar Tibor Draskovics.

Dio lokalnih medija za cijeli je incident optužio Rome, zbog čega su radikalne skupine najavile osvetu. Međutim, policija je izjavila kako za to još uvijek nema dokaza. "Borbu protiv kriminala smije provoditi jedno policija. Molim sve za razum i suzdržavanje od osvete," dodao je ministar pravosuđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usprkos njegovim riječima, članovi radikalnog nacionalističkog pokreta Mađarska garda najavili su osvetu i napade na pripadnike romske manjine.

Brojni stanovnici Veszprema cijeloga su dana ispred dvorane u kojoj trenira istoimeni rukometni klub, palili svijeće i lampaše za ubijenog Cozmu, te su molili za ozdravljenje Pešića i Šešuma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je biti pametan u ovom slučaju. Izgubili smo velikog sportaša i sjajnog čovjeka. Svi smo šokirani i prepuni boli," kazao je jedan od navijača Veszprema ispred dvorane.

Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Sandi Šola slučaj je nazvao velikom tragedijom za hrvatski rukomet."Vjerujem da će počinitelji biti pronađeni i kažnjeni. Ivanu Pešiću kao i Žarku Šešumu želim brz oporavak i povratak rukometu. Stojimo na raspolaganju Pešićevoj obitelji, a čim bude moguće posjetit ćemo ga u bolnici. (...) Izražavam sućut obitelji Mariana Cosme te Rumunjskom rukometnom savezu," rekao je Šola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo