SLOBODNE AKTIVNOSTI / Učenici izradili bombe i ozlijedili odgojitelja

Image

Četvorica učenika srednjoškolskog doma su izradili dvije bombe te su ih testirali u hodniku doma. Lakše je ozlijeđen dežurni odgojitelj.

29.1.2010.
15:46
VOYO logo

ZADAR - Četvorica učenika srednjoškolskog đačkog doma u Zadru, na Obali kneza Branimira, u četvrtak navečer su aktivirala dvije improvizirane eksplozivne naprave, a u eksploziji jedne od njih lakše je ozlijeđen dežurni odgojitelj, izvijestila je zadarska Policijska uprava.

Nakon zaprimljene dojave policija je kriminalističkim istraživanjem utvrdila da su četvorica korisnika smještaja tog doma, dva 16-godišnjaka i dva 17-godišnjaka, izradili od plastičnih boca, alufolije i klorovodične kiseline dvije improvizirane eksplozivne naprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu eksplozivnu napravu bacili su oko 22 sata na domski hodnik, no u trenutku eksplozije nitko se nije nalazio na hodniku. Drugu eksplozivnu napravu bacili su na prizemlje zgrade, a nju je uzeo dežurni zaposlenik, 33-godišnji odgojitelj, te mu je naprava eksplodirala u ruci, pri čemu je lakše ozlijeđen.

U današnjem policijskom priopćenju se navodi da je protiv četvorice maloljetnika podnesena kaznena prijava državnom odvjetništvu zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo