ERDOGAN PROGLASIO POBJEDU / 'Ući ću u brlog neprijatelja koji me optužuju za korupciju'

Image
Foto: AP Images

Turski premijer se obratio s balkona stožera njegove stranke Pravde i razvitka tisućama pristaša koji su mu klicali nakon što su prvi rezultati pokazali da dobiva između 44-46 posto glasova.

31.3.2014.
8:15
AP Images
VOYO logo

Turski premijer TayyipErdogan proglasio je u nedjelju navečer pobjedu na lokalnim izborima koji su postali referendum o njegovoj vladavini i rekao kako će "ući u brlog" neprijatelja koji ga optužuju za korupciju i odaju državne tajne.

"Platit će za to", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Erdogan se obratio s balkona stožera njegove stranke Pravde i razvitka tisućama pristaša koji su mu klicali nakon što su prvi rezultati pokazali da dobiva između 44-46 posto glasova, a oporbeni CHP zaostaje s 23-28 posto.

Image
Foto: AP Images
Image
Foto: AP Images

Erdogan optužuje islamskog klerika sa sjedištem u SAD-u, bivšeg saveznika, da je montirao prljavu kampanju koristeći mrežu sljedbenika u policiji kako bi skovao korupcijski slučaj protiv njega. U reakciji na to on je izvršio čistku u policiji izbacivši tisuće pripadnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošloga tjedna kriza je dosegnula novu razinu nakon što je tajni sastanak na najvišoj razini o Siriji snimljen i objavljen na YouTubeu. Klerik FethullahGullen niječe bilo kakvu umiješanost u curenje sigurnosnih podataka kao i u istragu o korupciji.

"Ovo je dan vjenčanja nove Turske", rekao je Erdogan. "Danas je dan pobjede nove Turske, 77 milijuna su ujedinjeni i zajedno kao braća".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo