UKUPNO POGINULO 30 OSOBA / Udari munje ubili 18 djece

Munje su tijekom protekla dva dana ubile više od trideset osoba u Africi, a probleme su zadavale i stanovnicima Velike Britanije, palivši kuće i zaustavljajući zračni promet.

29.6.2011.
9:01
VOYO logo

KAMPALA - Tridesetak je osoba poginulo od udara munje u dvjema afričkim zemljama: osamnaestero djece u jednoj osnovnoj školi u Ugandi i još 11 osoba u Nigeriji.

Od udara munje u osnovnoj školi u Runjangi, oko 225 km udaljenoj od Kampale, smrtno je stradalo 15 djevojčica i trojica dječaka, osamdesetak ih je ozlijeđeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na zapadu afričkog kontinenta, u Nigeriji u utorak je od udara munje poginulo 11 osoba. Udar munje bio je poguban za medicinske sestre u selu Balanga, koje su se pred kišom i nevremenom sklonile pod jedno stablo, što je za njih bilo fatalno.

Munje i olujno nevrijeme poharali su Veliku Britaniju u noći na srijedu te uzrokovali brojne poteškoće stanovnicima. Jedna munja pogodila je kontrolni toranj aerodroma Gatwick, zbog čega su svi letovi bili otkazani na pola sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udari munje nisu birali svoje žrtve, pa se tako na meti našao i jedan asistent profesora koji je za vrijeme nevremena predavao u školi. Od siline udarca pao je na pod te je prebačen u bolnicu.

Gorjele su i kuće diljem Velike Britanije, a poremeće je bio i željeznički promet, što je uzrokovalo velika kašnjenja vlakova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

VIDEO: Grom tri puta pogodio Empire State Building

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo