traže vujčićevu ostavku / Udruga Franak napustila pregovore: 'Idemo u masovne prosvjede!'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Udruga Franak na Facebooku je najavila masovni prosvjed za 25. travnja. Pozivaju sve građane Hrvatske, bez obzira na to jesu li ili nisu kreditno zaduženi, da podrže njihovu borbu protiv daljnjeg osiromašenja države i svih njenih građana

31.3.2015.
11:08
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Na današnjoj konferenciji za medije Ivan Kontrec iz Udruge Franak najavio je kako Udruga napušta radnu skupinu jer ministar financija Boris Lalovac odugovlači s održavanjem sastanaka unutar radne skupine za rješenje problema svih dužnika kredita s valutnom klauzulom u švicarskim francima, ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras kroz medije predlaže različite modele, a banke sa svojim zaposlenicima ne mogu smisliti model prebacivanja švicarskog franka u euro.

Iz Udruge traže ostavku guvernera HNB-a Borisa Vujčića i pozivaju građane i institucije da podignu kaznene prijave protiv banaka.

"Otkud bankama cifra od devet milijardi eura za koje kažu da bi se smanjila devizna rezerva? Nismo dobili odgovor, samo se plaše građani", poručio je Ivan Lovrinović s Ekonomskog fakultet u Zagrebu.

Na službenom Facebooku Udruge Franak osvanuo je i poziv na masovni prosvjed pod nazivom 'Dosta je!' koji će se održati 25. travnja.

Tekst koji stoji uz poziv na prosvjed prenosimo u cijelosti:

Nakon kontinuiranog odugovlačenja s održavanjem sastanaka unutar radne skupine za rješenje problema svih dužnika kredita s valutnom klauzulom u CHF, te posljednjeg dvotjednog prekida zbog neizvršavanja obveza banaka u pregovorima, vodstvo Udruge Franak donijelo je važne odluke, sukladno kojima će Udruga Franak provoditi svoje daljnje aktivnosti.

Odluke su sljedeće:
1) Udruga Franak napušta pregovore u Ministarstvu financija, prvenstveno zbog neozbiljnosti sudionika radne skupine te njihovog neshvaćanja veličine problema i posljedica po dužnike koje Udruga zastupa u pregovorima!
2) Udruga Franak ne odustaje od svojih 5 zahtjeva od 24. siječnja ove godine!
3) Udruga Franak traži hitnu i neopozivu ostavku guvernera Hrvatske narodne banke, gosp. Vujčića!
4) Udruga Franak još jednom poziva sve državne institucije Republike Hrvatske da se uključe u konačno rješavanje problema svih obespravljenih i oštećenih dužnika!
5) Udruga Franak će dana 25. travnja 2015. godine, u Zagrebu, organizirati masovni prosvjed!
Koristimo ovu priliku da senzibiliziramo javnost na štetu koja je počinjena cijelom društvu jer su banke izvukle milijarde kuna iz banaka kćeri u banke majke, a da nije plaćena niti jedna kuna poreza.

Vrijeme je da se konačno stane na kraj bezakonju i nepravdi!

Također, pozivamo i sve ostale građane Republike Hrvatske, bez obzira na to jesu li ili nisu kreditno zaduženi, da podrže našu borbu protiv daljnjeg osiromašenja države i svih njenih građana te da se odazovu ovom velikom prosvjedu.

Udruga Franak

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo